A ja delaju na zimu farširovannij perec. Vsjo na glaz Perec počistitj, opustitj v kipjašuju vodu na 1-2 min. Vinutj na drušlak. Horošenko obžaritj na rast. masle melko narezannije ovo6i - luk, morkov, kapusta (posolitj, porercitj) - viložitj na drušlak, 4tobi maslo steklo. Napolnit etim faršem perci. Uložitj vertikalno v banki (NE PLOTNO) - udobno v 1,5-litrovije. I zalitj kipjačim marinadom (ja zalivaju 3 raza i zakativaju), no mozno i sterilizovatj, pravda ne mogu skazatj, kakoje vremja. No, dumaju, hozjaiki i sami znajut. Marinad ja delaju tak: na 3 litra vodi razvožu 0,5 litr bano4ku tomatnoi pasti, dobavlaju solj i sahar po vkusu . Vkus marinada dolžen bitj nasi6ennim t.k. on smešajetsa s židkostju iz ovo6ei i perca i možet polucitsa presnim. Vrode vsjo.